Er du pårørende til en der er i misbrug? Se tilbud om hjælp

Du kan få op til 3 gratis samtaler i BCB, hvis du er pårørende til en der er i misbrug.

Er et familiemedlem, ven eller kollega afhængig af alkohol?

Du er velkommen på Behandlingscenter Brøndby, hvor du kan få støtte til de svære samtaler og lære, hvordan du kan støtte dit familiemedlem eller din kæreste, som drikker for meget eller har et overforbrug af stoffer og medicin.

Tegn på et overforbrug af alkohol:

  • Din pårørende bagatelliserer hvor meget han/hun drikker. Selvom du kan lugte alkohol, vil du få at vide, at der "kun" har været tale om en enkelt øl eller et enkelt glas vin. Også selvom han/hun er synligt beruset.
  • Din pårørende nægter at tale om alkohol eller alkoholmisbrug overhovedet. Han/hun reagerer ofte ved at blive vred, eller retter beskyldningerne mod dig, hvis du taler om emnet.
  • Din pårørende lover igen og igen, at det aldrig skal ske mere. Du oplever ofte, at han/ hun oprigtigt fortryder sin fuldskab og sit misbrug, men inden længe sker det igen.
  • Din pårørende kan ikke huske, hvad der er sket, og hvad der er blevet sagt i forskellige sammenhænge.
  • Du bliver deprimeret, usikker, bange og ulykkelig. Du bruger al din energi på at tænke på, hvordan den afhængige har det - og på hvordan du kan hjælpe. Du isolerer dig og føler dig magtesløs.

Afklarende samtale

Er du bekymret for, om din pårørende har et misbrug? Kontakt Behandlingscenter Brøndby for en samtale med en professionel behandler.

Ved samtalen vurderer behandleren, om din partner eller din familie har et problem med misbrug af alkohol, medicin eller stoffer.

  • Få forklaret, hvordan Behandlingscenter Brøndby kan hjælpe din pårørende med samtaler og behandling
  • Få vejledning i, hvordan du kan støtte din pårørende, så han eller hun kan få styr på sit forbrug eller komme i behandling
  • Få vejledning og bliv klædt på til at tage de svære samtaler med din pårørende om deres misbrug

Forbered samtalen med din pårørende

Undgå at konfrontere din pårørende under et skænderi, hvis du har mistanke om, at din pårørende har et misbrug. Forbered dig til samtalen ved at kontakte Brøndby Behandlingscenter.

Støtte til pårørende

Som pårørende til en misbruger kan du altid som minimum få tilbudt 3 støttesamtaler på Behandlingscenter Brøndby. Dette gælder også, hvis din pårørende ikke modtager behandling i vores center.

Din pårørende er i en vanskelig situation, og han eller hun er muligvis endnu ikke klar til at modtage hjælp og ændre sit liv. I denne periode er det vigtigt at du støtter vedkommende, så situationen ikke bliver værre. Ved støttesamtalerne på Behandlingscenter Brøndby lærer du, hvordan du og familien bedst kan støtte jeres pårørende misbruger, imens vedkommende bliver klar til at modtage hjælp eller går aktivt i behandling.

Vores fokus er også på at passe på dig, som pårørende.

Samtalerne er gratis og bliver personligt tilrettelagt til dig og dit behov.

Ring på vores hovednummer 43 28 28 36 og aftal nærmere.

Læs mere:

vi har samlet en række links til andre hjemmesider, hvor du kan få mere viden om de forskellige afhængigheder og andre tilbud:

 

TUBA

Tuba tilbyder terapi og undervisning til unge mellem 14-35 år, som kommer fra en familie med misbrugsproblemer. De har også en lokalafdeling i Brøndby.

Læs mere på TUBAs hjemmeside

Kontakt

Behandlingscenter Brøndby

Horsedammen 42G
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 36

bcb@brondby.dk

Herudover kan den enkelte borger kontakte sin behandler direkte på behandlerens mobiltelefon

Telefontid

Mandag kl. 9:00-12:00 og 16:00-17:30
Tirsdag kl. 9:00-12:00
Onsdag kl. 9:00-12:00
Torsdag kl. 9:00-12:00 og 16:00-17:30
Fredag kl. 9:00-12:00

Bestil tid til en samtale på tlf. 43 28 28 36

Åbningstid for medicinudlevering

Mandag kl. 9:00-11:00 og 16:00-17:30
Tirsdag kl. 9:00-11:00
Torsdag kl. 9:00-11:00 og 16:00-17:30
Fredag kl. 9:00-11:00

 

Sidst opdateret den 29. november 2023