Stof

Stofmisbrugsbehandling

Afhængig af hash, euforiserende stoffer eller medicin?

Synes du, at hash, medicin eller stoffer fylder for meget i dit liv? Så kontakt BCB på telefon 43 28 28 36 og få en samtale. Det gælder også hvis du er i tvivl, om at du har en afhængighed. Vi hjælper dig med at få styr på dit brug af hash, medicin og stoffer. Og vores faguddannede medarbejdere tilbyder samtaler og behandling helt gratis.

Hvornår har man brug for hjælp?

Det kan være svært at vurdere, hvornår man har brug for hjælp ift. rusmidler og hvad man gerne vil have
hjælp til. Har man et forbrug eller et misbrug, og hvad er forskellen egentlig? Kan man misbruge noget uden at være afhængig og hvad er afhængighed for en størrelse?
Det er ikke altid ligetil, at finde svar på disse spørgsmål. Alle mennesker er forskellige. Det kan være man stopper op en dag og tænker ”Hvordan er jeg havnet i den her situation?” Måske har ens familie eller venner nævnt, at de synes ens forbrug er steget, eller at man ikke længere er den man plejer at være. Man ved det måske godt lidt selv og til en hvis grad giver dem ret. Det kan også være, at det er noget, man er blevet opmærksom på af sig selv. Ens liv er måske ikke som det plejer at være, og det er man pludselig blevet opmærksom på. Uanset hvad kan det være svært at acceptere, at man er i en situation, hvor man har brug for professionel hjælp.
Præcis hvilken hjælp du har brug for, kan vi finde ud af sammen på Behandlingscenter Brøndby.

Gratis behandling

Samtaler og behandling på Behandlingscenter Brøndby er gratis og bliver personligt tilrettelagt til dig og dit behov. Du kan få et kortere forløb med vejledning i, hvordan du kan styre dit forbrug. Eller længerevarende forløb hvor du får terapi og vejledning, så du kan stoppe helt med dit misbrug.

Læs mere om samtaler og behandling.

Nedenfor kan du læse mere om hash, euforiserende stoffer og medicin.

Hash

Hash er det næstmest udbredte rusmiddel efter alkohol. Det er måske også det mest socialt acceptable illegale stof i vores samfund. Selvom hash er mere socialt acceptabelt end f.eks. amfetamin og heroin, er det stadig et stof man bliver afhængig af. Det kan derfor skabe problemer i ens tilværelse. Ligesom andre rusmidler, skal der mere og mere til for, at man mærker en effekt og der er forskning som viser, at det kan have en skadelig virkning på ens måde at tænke og føle på. Så selvom hash er mere kulturelt acceptabelt end andre rusmidler, kan det have store konsekvenser for ens liv.

Euforiserende stoffer

Denne kategori er en overordnet betegnelse for alle illegale rusmidler med undtagelse af hash, som har sit eget afsnit. Betegnelsen dækker alt fra rusmidler som kokain, ecstasy og heroin, til mindre kendte rusmidler som GHB, ketamin og 2CB. I modsætning til hash og alkohol, er disse stoffer langt mindre accepterede i samfundet. Det er ofte stoffer som findes i visse subkulturer. Stofferne har mange forskellige virkninger og bivirkninger. Samtidig kan måden man indtager stofferne på variere. Fælles for stofferne er dog, at de kan misbruges og at man kan blive afhængige af dem. Et af de største problemer er, at man aldrig kan være helt sikker på, hvad der er i de stoffer man indtager. Der er nemlig stor forskel på hvem der har lavet dem og hvad de blander i det fra kemiker til pusher.

Medicin

Medicin er ligesom alkohol fuldt lovligt og accepteret i samfundet, hvis det er ordineret af en læge. Der kan dog være medicin, som man kan misbruge og som er afhængighedsskabende. De to hovedkategorier af medicin som kan misbruges og skabe afhængighed er benzodiazepiner og opioider.
Benzodiazepiner
Benzodiazepiner bliver ofte udskrevet som sovemedicin og beroligende medicin. Angst, nervøsitet og tankemylder er ofte nogle af de tilstande som bliver behandlet med præparatet. Det kan have en effekt at tage pillerne men de er også stærkt afhængighedsskabende.

Opioid

Opioider bliver ofte benyttet til at behandle smerte. Morfin, Metadon og Tramadol er alle opiodpræparater og er stærkt vanedannede. Heroin hører også under kategorien af opioider på trods af at heroin er ulovligt.
Fælles for benzodiazepiner og opioider er, at der skal sundhedsfagligt personale ind over behandlingen ift. en nedtrapning af det medicin man indtager. Det er ofte en langsommelig proces at trappe ud af, men det kan lade sig gøre. På behandlingscenter Brøndby har vi en sundhedsfaglig afdeling som kan hjælpe og vejlede ift. nedtrapning.

Du kan læse mere om de specifikke stoffer ved at gå ind på www.netstof.dk og www.altomstoffer.dk 

Kontakt

Behandlingscenter Brøndby

Horsedammen 42G
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 36

bcb@brondby.dk

Herudover kan den enkelte borger kontakte sin behandler direkte på behandlerens mobiltelefon

Telefontid

Mandag kl. 9:00-12:00 og 16:00-17:30
Tirsdag kl. 9:00-12:00
Onsdag kl. 9:00-12:00
Torsdag kl. 9:00-12:00 og 16:00-17:30
Fredag kl. 9:00-12:00

Bestil tid til en samtale på tlf. 43 28 28 36

Åbningstid for medicinudlevering

Mandag kl. 9:00-11:00 og 16:00-17:30
Tirsdag kl. 9:00-11:00
Torsdag kl. 9:00-11:00 og 16:00-17:30
Fredag kl. 9:00-11:00

 

Sidst opdateret den 18. maj 2022